Virtual Private Server

Met een eigen VPS bepaal je zelf de configuratie van je server en ben je niet afhankelijk van de configuratie van je hostingprovider. Daarnaast kun je een VPS bij Cloud86 volledig op maat samenstellen waardoor je nooit meer teveel hoeft te betalen.

Virtual Private Server van Cloud86

Betalen voor wat je gebruikt en maximale flexibiliteit bij het inrichten van je eigen server. Kies voor schaalbaarheid en de snelste Virtual Private Servers met SSD.

Wat maakt een VPS van Cloud86 zo uniek?

Een Virtual Private Server van Cloud86 staat garant voor kwaliteit. Met onze technologiepartners HPE 3PAR SSD storage en VMware virtualisatie hebben we een platform ontwikkelt dat aan de hoogste standaarden voldoet. Het storageplatform kent een uptime van 100% door zijn unieke architectuur en VMware is marktleider op het gebied van functionaliteit en betrouwbaarheid.

Op maat samengestelde VPSen

Bij Cloud86 kies je voor een vps die je kunt uitbreiden met VPS Blocks. Een VPS block kan bestaan uit een CPU core, RAM geheugen, SSD opslag of diverse add-ons. Deze onderdelen kan je afzonderlijk van elkaar bestellen, waardoor je de VPS exact op maat kunt samenstellen voor je applicatie of website. Je betaalt daardoor nooit meer voor resources die je niet gebruikt en gaat direct op je kosten besparen. 

Standaard uitgebreide features

Standaard beschikt je server over High-Availability (HA) en Disaster Recovery. Voor Disaster Recovery maken wij elk uur een back-up van je data naar een ander Nederlands datacentrum. Zodat we zeker weten dat wat er ook gebeurd, je data áltijd veilig staat opgeslagen. Direct een server van ons uitproberen? Als je vandaag besteld, is je VPS is binnen één minuut online.

VPS FlexSSD

Start met een basisconfiguratie en configureer de server op maat voor je site of applicatie
vanaf
€ 
12,50*
 / maand
*normaal tarief € 25,00 per maand
1 vCPU
2 GB RAM
25 GB SSD opslag
1 IP
Maandcontract
Gratis proberen ->

De 6 garanties van Cloud86

Onze meer dan 15 jaar ervaring in hosting helpt ons het beste cloudplatform te ontwikkelen. Al onze oplossingen zijn geconcentreerd op performance, betrouwbaarheid en datasecurity.

De snelste servers

Meer bezoekers en klanten met een snelle website, webshop of applicatie. Onze techniek is perfect geoptimaliseerd om maximale performance te bereiken, overal en altijd.

Eerlijke prijs

Kwalitatief en betaalbaar. Wij zijn er van overtuigd dat deze 2 eigenschappen goed met elkaar samen kunnen door met veel passie te werken aan onze diensten.

Gemiddelde uptime van 99,98%

Realiseer meer omzet uit je online business door een hogere beschikbaarheid van je website, webshop of applicatie. Wij komen onze garanties na!

Self-service

Alles zelf kunnen doen, waar en wanneer jij dat wilt. Wij willen dat je zonder onze hulp verder kunt. En kom je er toch niet uit? Staan we natuurlijk altijd voor je klaar!

Veiligheid voor al je data

We maken dagelijks een back-up van al je data dat extern in een ander datacentrum wordt opgeslagen. Zo weten we zeker dat zelfs in de meest extreme gevallen jou data altijd veilig is.

Ervaren helpdesk

Enthousiaste IT professionals met passie. We denken voor je vooruit en werken samen met jou op zoek naar de beste oplossing voor jouw casus.

VMware vCloud Director

Met vCloud Director beheer je al je virtuele servers in één overzichtelijk dashboard.
 • Bouw nieuwe VPS'en met unieke specificaties
 • Beheer je eigen template catalog
 • Start, stop of reset je server
 • Directe toegang tot de console
 • Geef extra gebruikers toegang tot de portal
 • Beheer je back-ups
 • En nog veel meer...
Lees meer over vCloud Director ->

Onbeperkt opschalen

Je kunt je resourcepool onbeperkt opschalen als je meer resources nodig hebt. Het aantal VPS'en dat je wilt aanmaken is onbeperkt en je betaalt ook niet meer per VPS, maar alleen voor de resources die je gebruikt.

Heeft 1 VPS meer cores, RAM of SSD opslag nodig? Breid je resourcepool uit en pas de specificaties van een of meerdere servers direct aan. Up- en downscalen van je servers heb je nu volledig zelf in de hand en je betaalt nooit meer voor resources die je niet gebruikt.

Direct aan de slag met je Virtual Private Server!

Bestel een VPS en krijg toegang tot de vCloud Director portal om je VPS te beheren. Binnen enkele minuten ontvang je de inloggegevens voor je VPS per mail en kan je meteen aan de slag.
Meteen proberen ->

Maximaal schaalbaar

Geen beperkingen op je virtuele servers. Heeft een VPS meer resources nodig? Dan geef je de VPS gewoon extra CPU, RAM of schijfruimte en gebruik je hem niet meer, verwijder je hem direct.

De hoogste snelheid

Het HPE 3PAR SSD storagecluster is gebouwd om meer dan 2 miljoen IOPS te serveren onder gemiddeld 1ms latency. Je kunt rekenen op altijd de beste prestaties van je virtuele servers.

Altijd veilig

Back-ups staan altijd in een extern datacentrum opgeslagen tegen bescherming van zelfs de meest ernstige calamiteiten. Daarnaast kan je nog zelf extra back-ups maken en restoren.

Advanced networking

Met VMware NSX Edge heb je een zeer uitgebreide toolset tot je beschikking en configureer je eenvoudig vanuit 1 portal:
 • Centrale firewall
 • DHCP
 • NAT koppelingen
 • One-Click loadbalancer
 • IPsec VPN tunnels
 • SSL certificaten

VEEAM backup

Beheer je eigen backup met behulp van VEEAM Backup Enterprise. Een foutje is zo gemaakt, terwijl het recoveren van data vaak langdurige processen zijn. Dat is verleden tijd met VEEAM. In de selfservice portal bouw je je eigen backupschema's en kun je heel snel en eenvoudig backups restoren. Bepaal zelf op welke momenten backups worden gemaakt en wees niet meer afhankelijk van je provider.

Recoveren gaat net zo eenvoudig, door een complete VM in één keer terug te plaatsen of individuele bestanden. Via een handige filemanager kan je zoeken naar een specifiek bestand in de backup die je wilt terugzetten. Op deze manier voorkom je dat een hele virtuele server teruggezet wordt in de tijd, terwijl je maar een of enkele bestanden nodig hebt.

Veelgestelde vragen

Wat is een VPS?

VPS staat voor Virtual Private Server. In tegenstelling tot bijvoorbeeld shared webhosting, huur je een eigen server waarbij resources niet worden gedeeld maar exclusief voor jouzelf zijn. Het voordeel daarvan is dat andere klanten niet de performance van je website of applicatie in de weg zitten.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld webhosting, is een VPS een "kale" server. Dat wil zeggen dat je bij oplevering enkel een besturingssysteem tot je beschikking hebt, waarna je alle benodigde applicaties (zoals een mailserver, ftp server, apache webserver en andere zaken) zelf kunt installeren en configureren. Dat maakt je flexibel in je configuratie, maar heb je wel technische kennis voor nodig.

Wat is de contractduur?

Wij geloven in onze diensten en daarom bieden we altijd maandcontracten zonder dat je vast zit aan een opzegtermijn. Dat geeft je de ideale gelegenheid om onze diensten een maand uit te proberen zonder dat je ergens aan vast zit. Toch niet tevreden? Dan krijg je zelfs de eerste maand je volledige bedrag teruggestort.

Heb ik technische kennis nodig?

Ja, voor een VPS heb je zeker technische kennis nodig. Bij oplevering start je met een kale installatie van een operating systemen zoals Ubuntu, CentOS of Windows Server. Daarna kan je alle componenten die je nodig hebt voor je website of applicatie zelf installeren. Hier heb je wel technische vaardigheden bij het inrichten en onderhouden van een eigen server voor nodig.

Kan ik makkelijk upgraden?

Ja, je resourcepool kan je eenvoudig uitbreiden via Mijn Cloud86. We noemen dit Cloud86 Blox. Uitbreiden kunnen besteld worden in stappen van 1 core, 1 GB RAM of 10 GB SSD. Zo kan je perfect afmeten wat je nodig hebt om te voorkomen dat je betaald voor resources die je niet gebruikt.

Maken jullie back-ups?

Wij maken back-ups, maar die zijn ten behoeve van disaster recovery. Dat wil zeggen dat als er extreme calamiteiten op hardware niveau plaatsvinden, wij nog altijd een back-up van alle data in een extern datacentrum beschikbaar hebben om van te recoveren. Zo weet je zeker dat al je data in ieder geval veilig is.

Heb je behoefte aan back-ups als je bijvoorbeeld zelf eens een fout maakt of je server bijvoorbeeld gehacked is, dan is het raadzaam om ook gebruik te maken van onze beschikbare back-updiensten.

Wat klanten over Cloud86 zeggen

N.J. Hielkema

"De migratie van oude partij naar Cloud86 verliep soepel en werd met al mijn vragen geholpen. Pagespeed is dik in orde, je merkt dat je op serieuze hardware staat. Tot nu toe 100% uptime. Bedankt!"

M. van de Werff

"Aantrekkelijke prijzen, maar voor die prijzen ontvang je ook nog eens veel service. Ben geholpen met de complete migratie van de websites. De websites zijn snel en nog niet offline geweest."

R.J. de Bruijn

"Lang gewikt en gewogen om over te stappen naar een andere webhoster. Wat een uitkomst om een hoster te hebben die met je mee denkt en waarbij alles gewoon klopt! Super, echt een aanbeveling waard."

Kunnen we jou helpen aan online succes?

We bieden je de beste hardware, de beste service en de eerlijkste prijs. Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat de beste oplossing voor jou is!

 • Telefonisch bereikbaar
 • 24/7 monitoring
 • Persoonlijke service
Bel ons op: 058 - 2038374
Bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00.
Copyright © Cloud86 B.V. 2020
starcheckclock-ostar-half-emptycrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Copy link