Dit is Cloud86

In 2003 stapten wij de hosting wereld in met één missie: webhosting aanbieden tegen een eerlijke prijs, zónder concessies te doen op kwaliteit. Inmiddels zijn we bijna 20 jaar verder en weten we precies hoe we jou kunnen helpen aan online succes.

Dit is Cloud86

In 2003 stapten wij de hosting wereld in met één missie: webhosting aanbieden tegen een eerlijke prijs, zónder concessies te doen op kwaliteit. Inmiddels zijn we bijna 20 jaar verder en weten we precies hoe we jou kunnen helpen aan online succes.

Uitstekend!

4.9/5 op basis van 428 reviews

Techniek staat bij ons centraal

Van een website of applicatie wil je graag dat deze altijd snel en bereikbaar is. Voor zoekmachines wordt snelheid een steeds belangrijkere factor, omdat inmiddels duidelijk is dat een trage website of applicatie de gebruikerservaring (van je bezoeker) verslechterd. Een slechtere ervaring betekent minder conversie en uiteindelijk minder omzet of gewoonweg frustratie van het wachten na elke klik.

Wij investeren flink in de achterliggende techniek van jouw hosting. Dat doen we op het gebied van zowel hardware als software met als doel de snelheid en betrouwbaarheid van onze diensten hoog te houden. Onze engineers monitoren 24/7 de infrastructuur op hotspots en we schalen direct bij als het nodig is.

Tot slot besteden we erg veel tijd in het onderzoeken van nieuwe technieken en de implementatie daar van om te kijken hoe we de performance van websites en applicaties nóg beter kunnen krijgen. Op zoek naar onderbouwing? Bekijk bijvoorbeeld het uitgebreide onderzoek van start24.nl waar we als snelste webhoster uit de bus komen.

We staan je graag te woord

Als er iets mis is met je website of je hebt gewoon een korte en simpele vraag kan het prettig zijn dat je even kunt bellen. Onze klantenservice is naast via e-mail ook telefonisch bereikbaar. Zo kan je snel schakelen als er iets aan de hand is.

Veel hostingbedrijven stoppen support en/of klantenservice achter bots, een FAQ of het liefst nog verder weg. Support kost geld en dat is vaak moeilijk te rijmen met scherpe tarieven. Toch vinden wij het erg belangrijk dat klanten ons kunnen bellen. Geen eindeloze tickets heen en weer omdat de vraag of het antwoord niet goed begrepen wordt, maar gewoon even iemand aan de lijn.

We helpen onze klanten graag op pad in de soms complexe wereld die het internet kan zijn. Service en support is dan ook waar wij voor staan! Hoe dat ons afgaat? Lees de reviews van onze klanten op een website als die van Trustpilot.

5 beloftes van Cloud86

Uit alle aanbieders van (web)hostingdiensten, wat maakt ons uniek?

1. Uptime en snelheid

Een van de meest voorkomende problemen is dat een website of applicatie een trage responstijd heeft waardoor bezoekers afhaken of de gebruikersvriendelijkheid van de applicatie sterk afneemt. Wanneer je website traag reageert kost dit bijvoorbeeld een webshop aantoonbaar omzet. Omzet die keihard nodig is om de business te laten groeien of continueren. Middels een High-Available platform en high performance SSD's zorgen we dat de uptime en snelheid van onze servers gegarandeerd zijn.

2. Enterprise hardware

Techniek staat bij ons centraal. Bij Cloud86 investeren wij hevig in technieken die niet alleen toebehoren tot "proven technology", maar ook waarvan wij zeker weten dat de performance van deze techniek altijd optimaal is. Wij maken daarom ook uitsluitend gebruik van HP Enterprise Proliant servers, HP Enterprise 3PAR SSD arrays en VMware virtualisatie. Je vertrouwt tenslotte niet voor niets op onze kennis en expertise als het aankomt op het bieden van cloud- en hostingdiensten.

3. Telefonische bereikbaarheid

Onze klantenservice is niet weggestopt achter een chat of ticketsysteem. Hoewel je ons uiteraard prima kunt bereiken middels een ticketsysteem of e-mail aan onze klantenservice, zijn wij ook telefonisch bereikbaar. Sommige vragen lenen zich nu eenmaal voor kort en snel contact en dan is het fijn dat je je hostingprovider telefonisch kunt bereiken wanneer je zelf net op de weg zit of geen computer in de buurt hebt. 

4. Geen overbelaste servers

Met al onze ervaring in hosting zijn we zeer bewust van de limieten van onze servers. Bij het plaatsen van meerdere klanten op een webserver houden we rekening met groeiende websites en zorgen we er voor dat er altijd voldoende servercapaciteit aanwezig is. Wanneer servers overbelast worden en er teveel klanten op een server worden geplaatst zal dat steeds vaker leiden tot performance problemen en het risico op storingen vergroten. Daarom houden we het aantal klanten per server beperkt.

5. Europese datacenters

Al onze hardware wordt zelfstandig aangeschaft en geplaatst in Europese datacenters. Wij zijn geen reseller van grote public clouddiensten. Alleen op deze wijze kunnen wij garanderen dat alle data in in Europa blijft en wij tegelijkertijd direct op storingen kunnen acteren door niet afhankelijk te zijn van derden. Voor problemen met de beschikbaarheid van de diensten kun je ons altijd direct bellen. 

Wij nemen geen enkele risico's met jouw data.

Wat klanten over Cloud86 zeggen

Uitstekend!

Gemiddelde score van 4.9/5 op basis van 428 beoordelingen

100% onafhankelijke provider

Cloud86 is een onafhankelijke entiteit met een hele platte organisatie. Wij hebben geen externe aandeelhouders die het laatste woord hebben op het gebied van investeringen en groei.

Daar waar overnames in onze branche de laatste tijd schering en inslag zijn, werken bij Cloud86 de oprichters en aandeelhouders elke dag mee om het bedrijf vooruit te helpen. Dat houdt lijnen kort en komt de innovatie en visie op de langere termijn ten goede.

Bijna 20 jaar kennis en ervaring

Cloud86 is opgericht door de oprichter (jawel...) en een medeaandeelhouder van een ander hostingbedrijf dat is gestart in 2003. Dit bedrijf hebben we op kunnen bouwen naar een top10 speler in de Nederlandse hostingmarkt en hebben hier meer dan 40.000 klanten mogen bedienen samen met 25 andere collega's.

Deze ruime kennis en ervaring zit hiermee eveneens in Cloud86. We kennen de markt, kennen de techniek die nodig is om succes te boeken en kennen de behoeftes van onze klanten zeer goed. 

Is het dan hetzelfde bedrijf in een ander jasje? Zeker niet! De technologie staat niet stil en behoeftes zijn sterk veranderd. Met een hernieuwde focus, visie en energie bouwen we opnieuw aan een bedrijf dat haar sporen ruimschoots verdiend in de hostingmarkt. 

Core values

Onze kernwaarden. Een korte samenvatting waar al onze diensten en producten aan voldoen, kortom: kernwaarden die in onze hele organisatie terugkomen. 

Betrouwbare partner

Investeren in de beste technologie om hosting aan te bieden waar je rustig bij kunt slapen.

Innovatief

Elke dag weer houden we ons bezig met de beste oplossingen op het gebied van hosting.

Onafhankelijk

Wij opereren zelfstandig en maken onze eigen keuzes om de beste oplossingen te bieden.

Persoonlijk en service gericht

Écht meedenken om jou de beste oplossing te bieden en op diverse manieren bereikbaar.

Proven technology

Onze hard- en software heeft een bewezen trackrecord om storingen te minimaliseren.

Eerlijk en transparant

Onze tarieven zijn scherp en transparant. Je betaalt nooit meer dan waar je voor gebruikt. 

Het probleem

Het gebruik van clouddiensten is al jaren sterk aan het toenemen en dagelijks vertrouwen steeds meer mensen hun data toe aan hun hostingprovider. Je vertrouwt er dan ook dat je hostingprovider net zo zuinig met jouw data omgaat als je dat zelf zou doen. En dat lijkt vaak anders te zitten dan je denkt.

Hostingbedrijven beconcurreren elkaar steeds meer op prijs en op de onderliggende techniek wordt steeds steviger bezuinigd. En dat terwijl die techniek cruciaal is voor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de aangeboden diensten.

De oplossing

Juist die techniek staat bij ons centraal. Alleen wanneer deze perfect op elkaar is afgestemd kunnen wij de beste performance bieden en tevens er voor zorgen dat er belangrijke maatregelen zijn ingebouwd om jouw data maximaal te beschermen.

Dat vereist hoge investeringen in de infrastructuur, waarbij prijs ondergeschikt is. Daarom zijn wij misschien niet de goedkoopste, maar kunnen we wel uit volle overtuiging zeggen dat we een betrouwbaar platform bieden.

En onze ambitie? Met de beste hardware, de beste service en een eerlijke prijs de meest betrouwbare aanbieder van clouddiensten in Europa worden.

Ons team

Maak kennis met de mensen achter Cloud86

Gideon

Technisch directeur

Robbert

System engineer

Hielke

Support engineer

Damien

Developer

Maurice

Algemeen directeur

Nandy

Online marketeer

Iwan

Online marketeer
Coming up!

Frank

Support manager
Coming up!

Adimo

Support engineer
Coming up!

Floris

Support engineer

Thijs

Support engineer

Robert

Support engineer
Coming up!

Karlijn

Directie-assistent
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram