Uitstekend!
4.8/5 op basis van 428 reviews

Domeinnaam registreren v.a. € 10,95

Een zorgvuldig gekozen domein vergroot de vindbaarheid van je website en trekt meer bezoekers of klanten voor je nieuwe business. Een domeinnaam registreren doe je snel en eenvoudig via Cloud86.

Wat is een domeinnaam?

Met een domeinnaam zorg je er voor dat jouw website gevonden kan worden op het internet. Dat internet bestaat uit allemaal computers die elkaar kunnen bereiken op basis van een zogeheten “IP adres” zoals bijvoorbeeld 169.254.93.15. Maar omdat deze getalreeksen moeilijk te onthouden zijn, is het concept van een domeinnaam bedacht.

Uniek domein

Wanneer je gaat nadenken over een unieke domeinnaam waarop jouw website bereikbaar moet worden, bedenk dan een domein dat in de eerste instantie gevoelsmatig bij jou past. Je zult natuurlijk altijd zien dat het domein dat je in gedacht had niet meer beschikbaar is, maar geen paniek! Wij bieden meer dan 700 verschillende domeinextensies dus er zit altijd wel iets voor je bij.

Wat kan ik met een domeinnaam?

De mogelijkheden voor het hebben van een eigen domein zijn eindeloos. Over het algemeen wordt een domeinnaam geregistreerd om deze te gebruiken voor een eigen website. En als er grote of internationale ambities zijn, worden vaak verschillende domeinnamen vastgelegd in verschillende landen.

Domein als e-mailadres

Een andere mogelijkheid is om een domeinnaam te gebruiken als je e-mailadres, zodat je niet meer hoeft te e-mailen met een @gmail adres. Je komt daarmee een stuk professioneler over, zeker als je bijvoorbeeld aan het solliciteren bent en je domein laat doorsturen naar bijvoorbeeld je LinkedIn profiel.

Wat klanten over Cloud86 zeggen

Uitstekend!

Gemiddelde score van 4.8/5 op basis van 428 beoordelingen

Keuze uit honderden verschillende extensies

Naast deze uitgelichte extensies is er altijd wel een domeinextensie te vinden die past bij je behoefte en ambities.
€ 10,95 / jaar
Zoeken
€ 16,95 / jaar
Zoeken
€ 14,95 / jaar
Zoeken
€ 14,95 / jaar
Zoeken
€ 16,95 / jaar
Zoeken
€ 41,95 / jaar
Zoeken
TLD
Registratie
Verhuizen
Verlengen

Waarom een domein bij Cloud86?

Cloud86 staat bekend als een van de meest klantvriendelijke providers met een telefonisch bereikbare helpdesk als je er even niet uit komt. Bovendien krijg je gratis vele extra's zoals:

Gratis anonieme registratie

Standaard wordt een domein geregistreerd met je eigen persoonsgegevens en zijn die publiekelijk op te vragen via een registry als de SIDN. In een tijd waar privacy dagelijks in de samenleving wordt besproken moet dat niet meer kunnen.

Bij ons wordt je domein gratis anoniem geregistreerd bij de registry en worden je persoonsgegevens afgeschermd van het internet.

Maximale controle over je domein

Als je je nieuwe domeinnaam bij ons hebt geregistreerd kan je dit domein parkeren en later besluiten of je deze wilt koppelen aan een hostingpakket zoals Webhosting of Managed WordPress. Wil je hem niet meer, zet je gewoon de automatische verlenging stop en kan je er gebruik van blijven maken tot deze verlopen is. In Mijn Cloud86 kan je voor je domein je:

  • Verlenging beheren
  • Verhuizingslot in- of uitschakelen
  • EPP/autorisatiecode beheren
  • Domeinregistratiehouder gegevens wijzigen

Gratis uitgebreide DNS

Wij geloven dat je niet voor elke functionaliteit extra moet hoeven te betalen, daarom bieden wij uitgebreid DNS beheer gratis voor al je domeinregistraties.

Beheer je de nameservers van je eigen domein, om bijvoorbeeld een eigen DNS server op te zetten. We maken daarnaast backups van je DNS records zodat je een fout eenvoudig weer kunt herstellen.

Makkelijk je domeinen verhuizen

We hebben het verhuizen van je eigen domeinen makkelijk gemaakt zodat je snel je domeinportfolio bij ons kunt consolideren en direct kosten kunt besparen.

Als je meer wilt weten over hoe de verhuizing van een domein werkt, lees je op onze domein verhuizen pagina meer.

Een paar tips voor een geweldige domeinnaam

Wat inspiratie nodig welk domein je wilt hebben? Wij helpen je met de volgende 3 tips:

Hou het kort

Een lange domeinnaam is lastig te onthouden en hoewel je domein tot wel 253 karaktes groot kan zijn, is dat lastig te onthouden voor bezoekers die je naar je website wilt trekken.

Maak het uniek

Zorg er voor dat je domeinnaam niet te verwarren is met een ander bedrijf. Gebruik bijvoorbeeld je eigen achternaam, zoals Janssens Webdesign in plaats van Webdesign Amsterdam.

Sluit aan bij je doel

Probeer in je domeinnaam iets te vertellen wat  je doet. Bijvoorbeeld janssenswebdesign.nl blijft beter hangen en is specifieker dan iets als webdesignamsterdam.nl. 

Kunnen we je helpen?

We bieden je de beste hardware, de beste service en de eerlijkste prijs. Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat de beste oplossing voor jou is!
  • Telefonisch bereikbaar
  • 24/7 monitoring
  • Persoonlijke service
Bel ons op: 058 - 2038374
Bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00.

Online met je nieuwe domeinnaam

Start met online ambities en maak optimaal gebruik van je nieuwe domeinnaam in combinatie met een webhostingpakket. Een pakket heb je al vanaf € 1,95 per maand. Deze pakketten zijn zeer veelzijdig en bieden je de mogelijkheid om:
  • Je eigen e-mailadressen te beheren
  • In een handomdraai je eigen website online te zetten
  • Je domeinnaam door te sturen naar een ander domein of bijvoorbeeld social media profiel
Lees meer over webhosting ->

Kijk ook naar onze WordPress hosting

Het meest populaire Content Beheer Systeem (CMS) van het internet is toch wel WordPress. Dit CMS biedt je eindeloze mogelijkheden om je website vorm te geven. Starten is eenvoudig met onze One-Click Installer, waarna je met een drag-and-drop builder als Elementor of Divi Builder de rest van je website met tekst kunt vullen.

WordPress Hosting is mogelijk op onze shared webhostingpakketten, maar wij bieden ook Managed WordPress Hosting. Hier nemen wij al het onderhoud voor je uit handen, zodat jij je kunt concentreren op waar jij goed in bent.
Lees meer over Managed WordPress ->

Veelgestelde vragen over domeinnamen

Wat kan ik met een domein?

Met een domeinnaam kan je bezoekers of klanten doorsturen naar bijvoorbeeld je eigen website, social media profiel (zoals LinkedIn) of je gebruikt het enkel voor bijvoorbeeld je e-mail zodat je kunt mailen vanaf een eigen e-mailadres in plaats van bijvoorbeeld @gmail of @hotmail. Dat komt een stuk professioneler over.

Wat is een anonieme registratie?

Als je een domein registreert bij een hostingprovider, dan wordt dat domein op jouw eigen naam geregistreerd. Logisch, want je wilt tenslotte wel zelf eigenaar blijven van je domein!

Echter, bij de registratie wordt bij de "registrar" het domein met jouw persoonlijke gegevens aangemeld. Een registrar is een beheerder van een extensie, zoals de SIDN dat voor een .nl domeinnaam is.

Bij de registrar zijn dan vervolgens je persoonlijke gegevens op te vragen door iedereen die wil weten door wie een domein is geregistreerd. Daarmee worden je gegevens publiekelijk weergeven en zijn ze op te vragen.

Om te voorkomen dat die gegevens bekend worden, bieden wij de optie om je domein onder anonieme gegevens te registreren. Bij de registrar is bekend dat de domeinnaam in jouw eigendom is, maar worden de gegevens van onze leverancier weergegeven.

Welke domein extensies kan ik registreren?

Bij Cloud86 kan je uit honderden verschillende domein extensies kiezen. De op deze pagina getoonde domein extensies zijn slechts de meest voorkomende extensies.

In de winkelwagen kan je kiezen welke domeinextensie je wilt gebruiken. Staat de door jou gewenste domeinextensie niet bij? Neem dan contact met ons op en wij zorgen er voor dat deze voor jou beschikbaar wordt.

Is mijn domein wel beschikbaar?

Tijd om dat uit te vinden! Surf snel naar Mijn Cloud86 en kijk of je favoriete domeinnaam vrij is. Wanneer het domein dat je graag wilt hebben bezet is, denk dan eens aan een andere extensie zoals .eu, .com, .net of een van de vele andere honderden extensies die we aanbieden.

Kan ik mijn domein verhuizen?

Absoluut! Voor het verhuizen van een domeinnaam heb je wel de EPP key nodig van je domein, soms ook wel "autorisatiecode" genoemd. Dit is nodig om te voorkomen dat je domein ongewenst verhuisd kan worden, dus die code is ook alleen door jouzelf op te vragen.

De EPP key is op te vragen via je huidige hostingprovider. Zodra je die hebt, surf je naar Mijn Cloud86 en voer je het domein in dat je wilt verhuizen met de autorisatiecode. Daarna heb je de keuze om een hostingpakket te koppelen of alleen het domein naar ons te verhuizen.

Als je toch vragen hebt over de verhuizing van een domein, aarzel dan niet en neem contact met ons op via mail of telefoon.

Kan ik mijn domein doorsturen naar bijv. LinkedIn?

Ja, je kunt je domein door laten sturen naar je eigen website, andere websites, blogs, webwinkel of bijvoorbeeld je social media profiel. Je domeinnaam is de online identiteit van je merk.

Kan ik mijn domein koppelen aan Microsoft 365?

Ja dat kan! Zodra je een domeinnaam hebt besteld via onze website kan je de nameservers van je domein aanpassen naar die van je Microsoft 365 pakket. Vanaf dat moment beheer je je DNS instellingen bij Microsoft en is je domein tegelijkertijd gekoppeld aan je Microsoft 365 pakket. Je kunt vanaf dat moment bijvoorbeeld e-mail versturen met je eigen domein.
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram