Start met je nieuwe website!

Je ziet deze pagina omdat je nog geen nieuwe website hebt geïnstalleerd of verhuisd. Een paar vragen die regelmatig voorkomen hebben we alvast voor je op een rijtje gezet. Kom je er niet helemaal uit? Dan kan je natuurlijk direct contact met ons opnemen.

De belangrijkste stappen

1. Nieuwe website installeren

Heb je nog geen website en wil je een nieuwe website beginnen? Via Mijn Cloud86 kan je inloggen op het Plesk control panel. In Plesk beheer je je webhostingpakket en alles wat daarbij hoort, denk aan e-mail, FTP accounts, databases etc.

Wil je een nieuwe WordPress website starten? Dan kun je onze WordPress Toolkit gebruiken om met een paar muisklikken direct aan de slag te gaan:

3. SSL certificaat installeren

Een SSL certificaat vragen wij automatisch voor je aan. Elk uur wordt gecontroleerd of je domein inmiddels goed bereikbaar is via het internet, waarna we proberen het SSL certificaat automatisch voor je te installeren. Wanneer SSL nog niet voor jouw domein werkt, probeer het dan over 2 tot 3 uur nog eens.

Heb je nog steeds geen SSL certificaat? Dan is er iets anders aan de hand en kun je contact met ons opnemen. Een van onze supportmedewerkers zal voor je nakijken waarom het certificaat niet wordt geïnstalleerd.

2. Website verhuizen en de verhuisservice

Als je al een website hebt bij een andere provider, wil je waarschijnlijk je website naar ons toe verhuizen. Als je niet precies weet hoe je dit moet aanpakken, dan kan je gebruik maken van onze verhuisservice.

Misschien heb je de verhuisservice al ingeschakeld, dan plannen wij deze zo snel mogelijk voor je in. Wanneer je de verhuisservice wel wilt gebruiken maar nog geen contact met ons hebt gehad, kun je onze verhuisservice aanvragen.

4. E-mail gebruiken

Als je website inmiddels goed werkt, of je wil alleen de e-mail gebruiken van je webhostingpakket, dan wil je natuurlijk ook e-mailadressen kunnen aanmaken en e-mail instellen zodat je dit kunt gebruiken. Om een emailadres aan te maken en vervolgens in gebruik te nemen kun je de volgende handleidingen raadplegen:

Mijn Cloud86

In Mijn Cloud86 beheer je alle administratieve processen rondom de dienst die je bij ons hebt afgenomen. De instellingen van je domein(en), het opzeggen of afsluiten van nieuwe diensten en upgraden van bestaande diensten regel je in Mijn Cloud86.

Al je facturen kun je terugzien in Mijn Cloud86 en je kunt hier eveneens tickets voor onze supportdesk maken of teruglezen. Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen zoals per e-mail, telefoon of via het ticketsysteem.

Plesk Control panel

Met het Plesk Control Panel proberen we het beheer en onderhoud van je webhosting een stuk eenvoudiger te maken. Uitgebreide tools staan tot je beschikking om het maximale uit je webhostingpakket te halen.

Via het Plesk control panel maak je e-mailadressen aan, beheer je je databases en kun je FTP accounts aanmaken om je webhosting via FTP te benaderen. Ook logbestanden lees je hier terug, handig als je fouten tegenkomt op je website, en niet te vergeten beheer je ook hier je backups.
Lees meer over Plesk ->

WordPress Toolkit

Bij je webhostingpakket heb je de beschikking over de WordPress Toolkit. Je wil het liefst zo weinig mogelijk tijd besteden aan de techniek van je website en zoveel mogelijk aan de content en de rest aan ons overlaten.

De WordPress Toolkit geeft je belangrijke tips voor het beveiligen van je site en past deze toe. Updates van de WordPress core, plugin's en thema's kan je volledig automatisch laten uitvoeren of alleen wanneer het jou uit komt. Ook het maken en restoren van een backup doe je snel en eenvoudig met de WordPress Toolkit.

Meer over de WordPress Toolkit ->

Website versnellen

Je webhostingpakket maakt standaard gebruik van de LiteSpeed webserver. Deze webserver op basis van Apache is door diverse bronnen getest en bevonden als snelste hostingplatform in de markt.

LiteSpeed ontwikkelt diverse cachingtools die naadloos aansluiten op de Litespeed webserver. De meest bekende tool is de LiteSpeed Cache plugin voor WordPress. Eenmaal geïnstalleerd zul je merken dat je website een factor 3 tot 4 keer versneld kan worden wanneer de pagina's zijn gecached op de webserver.

Andere plugins voor cache zijn hiermee overbodig en kan je verwijderen uit je installatie. Bovendien is de LSCache plugin volledig gratis te gebruiken.
Installeer de LSCache plugin ->

Veel gestelde vragen

LiteSpeed Cache voor WordPress

Heb je nog geen website en wil je een nieuwe website beginnen? Via Mijn Cloud86 kan je inloggen op het Plesk control panel

DNS beheren

Heb je nog geen website en wil je een nieuwe website beginnen? Via Mijn Cloud86 kan je inloggen op het Plesk control panel

Verbinden met FTP

Omdat we geloven in onze producten willen we je niet vastbinden aan lange contracten. Het kleinste pakket kost minder dan 24 euro per jaar met een contract voor 1 jaar. Vanaf het Medium pakket heb je een contract van 1 maand, betaal je per maand en is er geen enkele opzegtermijn.

Logbestanden website bekijken

Heb je nog geen website en wil je een nieuwe website beginnen? Via Mijn Cloud86 kan je inloggen op het Plesk control panel

Webmail gebruiken

Als er iets mis gaat met je website wil je natuurlijk niet afhankelijk zijn van iemand anders om een backup terug te zetten. Zul je altijd zien, dat je op zaterdagavond een foutje maakt en je website offline gaat...

Wij maken automatisch elke nacht een backup van je complete website, e-mail en databases. Via het Plesk Control Panel kan je vervolgens een backup laten terugzetten van je website, database, e-mail. Je kan zelfs één bestand terugzetten zodat je je database ongemoeid kunt laten.

En wil je een update uitvoeren en weet je niet zeker of dat goed gaat? Maak dan handmatig een backup en update je website daarna. Je kunt dan heel gemakkelijk weer terug mocht je website onverhoopt stuk gaan door de update!

Staging omgeving aanmaken

Het kan natuurlijk gebeuren dat je dicht tegen de limiet van je schijfruimte aan zit en door iets onverwachts je er zelfs overheen gaat. We sluiten je website niet direct af en sturen je ook niet meteen een factuur. Je krijgt een aantal tips per e-mail hoe je je schijfruimte kunt beperken of hoe je heel makkelijk je pakket kunt upgraden zodat je voortaan weer meer dan voldoende ruimte hebt om te groeien.

Backup terugplaatsen

Je website verhuizen kan veel tijd kosten die je misschien niet hebt. Of je hebt gewoon de technische kennis niet en geen zin om daar mee bezig te zijn. Snappen we!

Om verhuizen makkelijk voor je te maken hebben we een site import en email import tool voor je gemaakt. Het enige wat je nodig hebt zijn de FTP inloggegevens van je huidige provider en onze tool doet de rest. Hij detecteert je CMS en download automatisch de bijbehorende database(s) en alle bestanden. Ook het importeren van je email is een fluitje van een cent! Je hebt niets meer nodig dan de inloggegevens van het emailadres bij je huidige provider en onze tool doet de rest.